Het doel

Het doel van 4Fusion is om een omgeving te bieden waar jongeren op een natuurlijke en actieve manier kunnen leren en groeien. Juist voor jongeren voor wie onderwijs of werk nog net een stapje te ver is.

Door een breed aanbod van activiteiten en ervaringen kan er veel ‘geoefend’ worden. Dat doen we zo veel mogelijk in een normale omgeving. Groenonderhoud doen we in onze eigen tuin en ook voor het Waterschap. Tuinmeubelen maken we voor onze eigen tuin en ook voor vele opdrachtgevers in Lelystad. En dit geldt ook voor alles wat we koken en bakken. Zo leren jongeren bijvoorbeeld samenwerken, verantwoording nemen doorzetten.

De meerwaarde zit in de ontmoetingen. Die als vanzelf plaatsvinden op de tuin. Zo wordt iedereen, jong en oud, gewaardeerd om wie je bent en wat je doet.


Doelgroepen

Onze doelgroepen zijn jongeren uit het voortgezet onderwijs die dreigen uit te vallen of uitgevallen zijn; jongeren die school hebben afgemaakt en op zoek zijn naar een (begeleide) baan.

En ouderen uit de wijk. Ook voor hen is de tuin een plek waar ze tot rust kunnen komen en kennis die ze vroeger hebben opgedaan in de praktijk kunnen brengen.

De wisselwerking tussen de jongeren en ouderen is essentieel in onze visie. Juist dit levert zingeving en respect naar elkaar. Er is gekozen voor dee veelzijdige doelgroep, zodat men ook echt kan participeren in onze tuin. Dit niet alleen op het gebied van zaaien en oogsten, maar ook door samenwerking en door van elkaar te leren.


Samenwerken

Verantwoordelijkheid, sociale-en emotionele ontwikkeling vormen de kern van onze leeractiviteiten.

De kinderen en (jong)volwassenen worden aangesproken om een actieve bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving. Bij 4Fusion wordt men uitgedaagd dit te oefenen.

Omdat onze deelnemers gaan samenwerken, moeten ze zichzelf leren handhaven in een heterogene groep. Hierdoor zal het sociale vermogen aangesproken en ontwikkeld worden en leert men rekening houden met zichzelf en anderen.

logominimaal kopie

OPENINGSTIJDEN
De tuin is iedere werkdag open van 9.30 uur tot 16.30

Mocht u ons in het weekend willen bezoeken, stuur dan even een mailtje.

_________________

Wij zijn een door de SSB erkend als erkend leerbedrijf
voor gespecialiseerd pedagogisch medewerkers.
_________________
Wij zijn als zorgaanbieder gecertificeerd
met een AGB code onder nummer 41411981.

_________________

Wilt u mee doen met een echte FOODWALK?
logo lekker landschap

4Fusion is mede mogelijk gemaakt door steun van

Berichten

Archief

logominimaal kopie

refresh_green

refresh_green

refresh_greenx