Het doel

Het doel van 4Fusion is om een omgeving te bieden waar kinderen en (jong)volwassenen op een natuurlijke en actieve manier kunnen leren en groeien.

Door een breed aanbod van activiteiten en ervaringen kan er veel ‘geoefend’ worden. Zo leer je bijvoorbeeld samenwerken, verantwoording nemen en misschien ook wel doorzetten.

De meerwaarde van het project zit in de samenwerking tussen de mensen uit onze doelgroep. Zo kunnen we bijvoorbeeld volwassenen  inzetten in de begeleiding. Voor beiden is dit een positieve ervaring.

Door deze wisselwerking kunnen beiden ervaren dat je gewaardeerd wordt om wie je bent en wat je doet.


Onze maatschappij

De ontwikkelingen in de wereld gaan snel en onze maatschappij wordt steeds complexer. Doordat er steeds meer keuzemogelijkheden zijn wordt alles nog ingewikkelder en minder overzichtelijk.

Tevens vraagt onze westerse cultuur om een democratische en sociale houding. We moeten kunnen samenwerken en verantwoordelijkheidsgevoel kunnen tonen. Ook moeten we kunnen overzien wat de gevolgen zijn van ons handelen en vooral niet terugschrikken van problemen en uitdagingen.

Kennis van grondstoffen, de processen en producten die hiervan gemaakt worden, is van groot belang.

Helaas zien we dat steeds meer kinderen en volwassenen deze kennis niet bezitten. (De melk komt uit een pak en niet van een koe)

Er is steeds minder tijd om nieuwe kennis te verwerven en eigen te maken, zeker wanneer er geen voorbeelden zijn in de dagelijkse omgeving.


Doelgroepen

Onze doelgroepen zijn het primair-en voortgezet onderwijs, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en ouderen. Er is gekozen voor een veelzijdige doelgroep, zodat men ook echt kan participeren in onze tuin. Dit niet alleen op het gebied van zaaien en oogsten, maar ook door samenwerking en door van elkaar te leren.


Samenwerken

Verantwoordelijkheid, sociale-en emotionele ontwikkeling vormen de kern van onze leeractiviteiten.

De kinderen en (jong)volwassenen worden aangesproken om een actieve bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving. Bij 4Fusion wordt men uitgedaagd dit te oefenen.

Omdat onze deelnemers gaan samenwerken, moeten ze zichzelf leren handhaven in een heterogene groep. Hierdoor zal het sociale vermogen aangesproken en ontwikkeld worden en leert men rekening houden met zichzelf en anderen.

 

Omgang met elkaar en vertrouwenspersonen

Op de tuin wordt grensoverschrijdend seksueel gedrag niet getolereerd. Iedereen die hiermee wordt geconfronteerd kan zich melden bij de vertrouwenspersonen, dat zijn Amber (06-22 72 76 38) en Jeanine (06-13 53 26 99). Degene die zich hieraan schuldig maakt, wordt direct van de tuin verwijderd en er zal aangifte gedaan worden bij de politie.

logominimaal kopie

OPENINGSTIJDEN
U kunt ons op onderstaande tijden op de tuin op Wold 11-10 vinden:
- maandag 10.00 - 12.00

- woensdag 10.00 - 12.00
- vrijdag 10.00 - 14.00
Mocht u ons op een ander moment willen bezoeken, stuur dan even een mailtje.

_________________

Wij zijn een door de SSB erkend als erkend leerbedrijf
voor gespecialiseerd pedagogisch medewerkers.
_________________
Wij zijn als zorgaanbieder gecertificeerd
met een AGB code onder nummer 41411981.

_________________

Wilt u mee doen met een echte FOODWALK?
logo lekker landschap

4Fusion is mede mogelijk gemaakt door steun van

Berichten

Archief

logominimaal kopie

refresh_green

refresh_green

refresh_greenx