4Fusion maakt alleen gebruik van ervaren en bevoegde begeleiders.

Amber Jong 

Zij heeft sinds 2005 al de droom om een plek te creëren waar jongeren en ouderen elkaar ontmoeten en samen leren en werken. Na jaren van uitproberen, projectplannen schrijven en ingangen vinden bij gemeente en instanties is het haar gelukt. Haar droom is werkelijkheid geworden.

Amber is moeder van drie kinderen en heeft de Pabo gedaan aangevuld met een tweejarige opleiding tot leidster in het Montessori onderwijs.

Amber aan het woord:
Ik ben ruim acht jaar in het Montessorionderwijs werkzaam geweest. Het kenmerkende voor het Montessorionderwijs is het individueel en zelfstandig werken. Als leidster begeleidde ik de leerlingen in het proces en hield hun ontwikkeling goed in de gaten.
Daarna heb ik een “gezinshuis” in Zeewolde geleid. Hier heb ik met mijn eigen gezin (drie pubers), mijn hart en huis opengesteld voor kinderen in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar, die door omstandigheden niet meer thuis konden wonen.

In deze jaren heb ik zoveel jongeren gezien die het in hun eentje net niet redden. De omgeving waarin ze zitten is gewoon net te veel voor ze. Terwijl ze in een rustige en gestructureerde omgeving juist helemaal opbloeien. Ook in de klassen die ik nu heb bij mijn werkgever, het Aurum College in Lelystad, zie ik hetzelfde. Voor sommige jongeren is school gewoon net nog een stap te ver.

Daarom ben ik deze tuin begonnen. Om jongeren in een rustige en gestructureerde omgeving te begeleiden. Met als doel dat school weer wel haalbaar is. Of, als de school al afgemaakt is, dat een (begeleide) baan haalbaar wordt.

Ik gebruik de methoden uit het Montessori onderwijs. En ik coach ook de vrijwilligers hierin die met de jongeren werken. De resultaten zijn geweldig.

We kijken samen met de jongere naar wat hem of haar het meeste aanspreekt. Groenonderhoud, koken, houtbewerking, creatieve vormgeving of dierverzorging. En van daaruit maken we kleine stapjes in het verkrijgen van vakvaardigheden en sociale vaardigheden. Belangrijk is om kleine doelen te stellen en de successen te vieren.

Het contact met de natuur, de dieren en voedsel is niet alleen heel goed voor jongeren maar ook voor ouderen. Daarom breng ik deze doelgroep bij elkaar op de vrijdag. Jongeren leren van de ouderen en andersom

Nu ben ik 2 dagen per week aan het werk bij 4Fusion en 3 dagen op het Aurum College in Lelystad. Een school die zich heeft gespecialiseerd in de begeleiding van leerlingen met internaliserende problematiek.

2133549

logominimaal kopie

OPENINGSTIJDEN
De tuin is iedere werkdag open van 9.30 uur tot 16.30

Mocht u ons in het weekend willen bezoeken, stuur dan even een mailtje.

_________________

Wij zijn een door de SSB erkend als erkend leerbedrijf
voor gespecialiseerd pedagogisch medewerkers.
_________________
Wij zijn als zorgaanbieder gecertificeerd
met een AGB code onder nummer 41411981.

_________________

Wilt u mee doen met een echte FOODWALK?
logo lekker landschap

4Fusion is mede mogelijk gemaakt door steun van

Berichten

Archief

logominimaal kopie

refresh_green

refresh_green

refresh_greenx