4Fusion maakt alleen gebruik van ervaren en bevoegde begeleiders.

Amber Jong – Projectleider

Zij heeft sinds 2005 al de droom om een plek te creëren waar kinderen, jongeren en volwassenen samen leren en werken. Na jaren van uitproberen, projectplannen schrijven en ingangen vinden bij gemeente en instanties is het haar gelukt. Haar droom wordt werkelijkheid.

49 jaar
moeder van drie kinderen (22, 19 en 18 jr.)
Opleiding: Pabo en een tweejarige opleiding tot leidster in het Montessori onderwijs.

Amber aan het woord:
Ik ben ruim acht jaar in het Montessorionderwijs werkzaam geweest. Het kenmerkende voor het Montessorionderwijs is het individueel en zelfstandig werken. Als leidster begeleidde ik de leerlingen in het proces en hield hun ontwikkeling goed in de gaten.
Daarna heb ik een “gezinshuis” in Zeewolde geleid. Hier heb ik met mijn eigen gezin (drie pubers), mijn hart en huis opengesteld voor kinderen in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar, die door omstandigheden niet meer thuis konden wonen.

Nu ben ik 4jaar werkzaam op het Aurum College in Lelystad. Een school die zich heeft gespecialiseerd in de begeleiding van leerlingen met internaliserende problematiek. Op het Aurum College willen wij de leerlingen uitdagen om via zelfstandig werken te komen tot het behalen van certificaten die kunnen leiden tot een volwaardig diploma HAVO/VWO. Hiervoor bieden wij een veilige, gestructureerde en kleinschalige leeromgeving, waarin de sociaal-emotionele ontwikkeling essentieel is.

 

2133549

Omdat ik ervan overtuigd ben dat het (niet alleen) voor deze leerlingen belangrijk is om straks in onze maatschappij zich staande te kunnen houden, ben ik met mijn eigen leerlingen (13 jongens) gaan oefenen op een tuinlocatie in de natuur; de Biotuinen.

Het doel hiervan was om hen zorg laten dragen voor de gewassen en elkaar. Ik wilde hen deel uit laten maken van een groter geheel en laten voelen en ervaren dat een ieder zorg draagt voor een uniek stukje in de maatschappij. Door het enorme succes en enthousiasme van de leerlingen, ouders en collega’s ben ik vorig schooljaar twee middagen per week gedetacheerd geweest op de biotuinen. Daar heb ik op verzoek van mijn werkgever met andere groepen en hun mentoren gewerkt.

Tevens heb ik daar ruim een jaar de begeleiding van cliënten met SA (Sociale Activerings) trajecten op mij genomen. Dit in nauwe samenwerking met de Gemeente Lelystad.

 

 

 

 

logominimaal kopie

OPENINGSTIJDEN
U kunt ons op onderstaande tijden op de tuin op Wold 11-10 vinden:
- maandag 10.00 - 12.00

- woensdag 10.00 - 12.00
- vrijdag 10.00 - 14.00
Mocht u ons op een ander moment willen bezoeken, stuur dan even een mailtje.

_________________

Wij zijn een door de SSB erkend als erkend leerbedrijf
voor gespecialiseerd pedagogisch medewerkers.
_________________
Wij zijn als zorgaanbieder gecertificeerd
met een AGB code onder nummer 41411981.

_________________

Wilt u mee doen met een echte FOODWALK?
logo lekker landschap

4Fusion is mede mogelijk gemaakt door steun van

Berichten

Archief

logominimaal kopie

refresh_green

refresh_green

refresh_greenx